top of page

Aseta tavoite, listaa tehtävät, toteuta

Arjessa on paljon tehtävää ja tekemistä. Osa asioista on sellaisia, joita on vaikea saada tehdyksi. Hyvä esimerkki tästä on ajanvaraus hammaslääkäriin tai vaikka puhelinlaskun maksaminen. Nämä voivat olla asioita, jotka on välttämätön tehdä, ja silloinhan ei auta muu kuin tehdä ne.


Miten nämä asiat saa varmasti tehtyä pois päiväjärjestyksestä? Minulla on tähän oikeastaan yksinkertainen, mutta todella hyvä vinkki: lista.


Tee hyvä ihminen listoja.


Minä aloitin listojen tekemisen jo muutama vuosi sitten, kun päivän aikana tehtäviä asioita alkoi olla liikaa vain omaan päähän painettavaksi. Joitain kuukausia sitten aloin hyödyntämään listojen tekoa sellaisissa asioissa, joilla oli vaikutusta esimerkiksi oman talouteni ja urani kannalta. Myös tämä blogi oli listalla ja tässä se nyt on onlinessa ja paperilta yliviivattuna.


Idea ei ole uusi ja kaikessa yksinkertaisuudessaan, se saattaa kuulostaa hölmöltä tai vähintään ajanhukalta. Olen kuitenkin elävä esimerkki listojen toimivuudesta, mutta listat eivät tietenkään toteuta itse itseään, vaan asiat on siirrettävä listalta käytäntöön joka päivä.


Mitä sitten saavutin listoillani? Aloitin listojen tekemisen siis kesällä. Tämän jälkeen olen vähentänyt kuluttamistani (kaikessa tasaisesti), perustanut blogin, vähentänyt ruutuaikaa ja lukenut päivittäin, perustanut kaksi yritystä ja nyt olen ostamassa kolmea sijoitusasuntoa (minkä luulin olevan kaukainen haave). Kaikki kunnia listoille, omille tavoitteille ja sitkeydelleni niiden toteuttamisessa.


Kuva Wilma


Tässä esimerkki listani eräältä maanantailta:


1. Kilpailuta vakuutukset

2. Etsi tarjous puhelinliittymään

3. Suunnittele lisätulonlähde

4. Varaa lääkäri

5. Soita isännöitsijälle

6. Laske vakuusListani sisältävät aina kuusi kohtaa. Joskus kuudennella kohdalla saattaa lukea joogaa tai lue kirja loppuun - silloin sekin tulee tehtyä ja rentouduttua samalla.


Usein laitan listan siihen järjestykseen, jossa haluan asioiden tulevan tehdyiksi. Yleensä ensimmäisenä on jotain tylsää ja epämiellyttävää, jolloin sen saa hoidettua muiden asioiden alta. Motivaatiota riittää kuitenkin myös tylsiin tehtäviin, sillä näidenkin taustalla on suurempi tavoite.


Mikäli toteutat listaltasi vain muutaman ensimmäisen asian ja loput siirtyvät seuraavalle päivälle, niin ei haittaa. Ne ensimmäiset asiat olivatkin listalla tärkeimmät ja pääasia on, että tärkeimmät asiat tulevat tehdyiksi.


Jos innostuit listaamisesta (sanana ei niin innostuttava), niin suosittelen ensin miettimään omia tavoitteita, joita kohti voit tehdä töitä päivittäin. Sellaisilla asioilla, joita todella haluaa ja joiden eteen on valmis antamaan aikaa, on nimittäin tapana toteutua.- Marika

Comentarios


Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page