top of page

Avointa väylää yliopistoon

Minun reittini Vaasan yliopistoon oli avoin väylä. Mitä se sitten tarkoittaa?


Avointa väylää on mahdollista hyödyntää yliopistoon pääsyssä, kun on käynyt tietyn määrän opintoja avoimessa yliopistossa. Samalla, kun opiskelin kauppatieteitä avoimen puolella, niin asuin ulkomailla ja avoin yliopisto oli minulle erittäin kätevä opintojen etenemisen kannalta. Plussana tietenkin se, että ei tarvinnut lukea pääsykokeeseen ja opinnot etenivät koko ajan.


Kuva Wilma


2018 syksyllä, kun aloitin opinnot päivälinjalla Vaasan yliopistossa, niin minulla oli opintopisteita noin 120. Avoimen väylän hyödyntämisen edellytys oli tuolloin 100 opintopistettä (nyt se on vähemmän) ja opiskelin nuo vaaditut pisteet 1,5 vuodessa. Opintojen keskiarvollakin oli merkitystä, joten opiskelin aikamoisena nörttinä. Samana vuonna sain silmälasit ja kroonisen niskajumin. Opiskelin oikeastaan kokonaisen vuoden lähes jokaisena päivänä.


Olin alusta asti kuitenkin sitä mieltä, että en aio lukea pääsykokeeseen. Ajattelin, että jos sinä aikana, mikä minulla kuluisi pääsykoekirjojen ulkoaopettelemiseen, voisin edetä opinnoissani koko ajan, niin mieluummin etenen. Saavutin tavoitteeni koulupaikasta suunnitellulla aikataululla.


Mielestäni avointa yliopistoa kannattaa hyödyntää. Avoin väylä toimii oikeasti ja sitä kautta päivälinjalle opiskelemaan päätyvät pärjäävät opinnoissaan hyvin. Tämä on tietenkin oma mielipiteeni; minä hyödynsin väylää ja se oli minulle paras ratkaisu, ja kyllä minä pärjään opinnoissani.- Marika


1 Comment


Joli Koivu
Joli Koivu
Sep 12, 2019

Hyvä pointti!

Like
Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page