top of page

En osta mitään

Hyvää Black Fridayta!


Olen kiinnostunut tästä kaupallisesta perjantaipäivästä lähinnä markkinoinnillisesta näkökulmasta. Mielestäni tämä päivä on erittäin hyvä tapa erottautua kilpailijoista. Ja jotta kilpailijoista voi tässä mahdollisimman railakkaasti erottautua, tulee uida vastavirtaan.


Jos minä myisin tuotetta, nostaisin sen hintaa tänä perjantaina ja lahjoittaisin ylimääräisen tuoton, vaikka johonkin vihreiden arvojen asiaan.Tähän suuntaan kallistui ainakin ulkoilutuotteita sekä armeijaylijäämää myyvä Varusteleka Oy, joka päätti nostaa hintoja perjantaiksi 15-40 % ja lahjoittaa 5 % päivän tuotostaan hyväntekeväisyyteen.


Myös huonekaluliike Hakola päätti olla osallistumatta Black Fridayhin, sillä se on ristiriidassa yrityksen arvojen kanssa. Hakola viettää mustan perjantain sijaan valkoista maanantaita (White Monday), joka on kiertotalouden kansainvälinen merkkipäivä. Tällä kampanjalla tuodaan esille sitä, miten tavaroiden käyttöikää voidaan pidentää hyödyntämällä kiertotaloutta.


Black Friday -markkinointiin panosti puolestaan elektroniikkaa myyvä yritys Gigantti. Gigantti mainostaa tuotteitaan jopa Radio Novan mainoskatkoilla (koko tuskaisen mainoskatkon ajan) live-mainoksilla. Tämä perjantai ja oikeastaan koko viikko on Gigantille (ja monelle muulle) myynnillisesti merkittävä.


Tämä päivä on valitettavasti myös kuluttajan suosiossa. Yle uutisoi eilen, että suomalaiset ostavat perjantaina tavaraa jopa satakertaisesti, eivätkä kaikki hinnat ole edes halpoja. Useat toimijat kokevatkin, että heillä ei ole varaa jättäytyä pois Black Fridaysta, sillä se on vuoden suosituin kauppapäivä.Minä en osta tänään mitään.


- Marika

댓글


Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page