top of page

Kaksikymmentäyksi asuntoa

Lupasin kertoa tarkemmin ostetuista sijoitusasunnoista ja yrityksistä, joihin asuntoja on ostettu. Tässä siis raapaisu kahteen yritykseen, kahteen yhtiökumppaniin, asuntojen määrään ja sijaintiin.


Aloitin asuntosijoittamisen syksyllä 2019. Perustimme veljeni kanssa yrityksen, johon ostimme asunnot käyttäen vakuutena vanhempiemme velatonta asuntoa. Tämän vakuuden lisäksi sijoitimme molemmat yritykseen noin 20 000 euroa, joihin otimme lainan pankista. Ostimme viisi asuntoa Oulusta ja yhden Kuopiosta.


Veljeni on 29-vuotias ja valmistumista vaille valmis insinööri. Itse olen 26-vuotias kauppatieteiden maisteriopiskelija. Emme kumpikaan ole rahoitusalalla, emme ole saaneet valtavaa perintöä tai voittaneet lotossa. Pääsimme vanhempien avulla alkuun asuntosijoittamisessa (saimme heiltä vakuuden), mutta tieto on itse hankittua ja ilman asian ymmärrystä tämä olisi ollut huomattavasti vaikeampaa.


Seuraavat asuntokaupat teimmekin jo huhtikuussa 2020. Tällä kertaa ostimme kaksi asuntoa Lahdesta. Minulla ja veljelläni on asuntoja yhteensä tällä hetkellä kahdeksan kolmessa eri kaupungissa. Vuokralaisten vaihtuvuutta oli aluksi enemmän, mutta uudet vuokralaiset löytyivät vapautuneisiin asuntoihin noin kuukaudessa ja käytimme tässä välittäjän apua. Emme ole itse käyneet omistamissamme kohteissa. Veljeni asuu Seinäjoella ja itse asun Helsingissä. Kaikki asunnot on ostettu vuokrattuina.


Tässä minä ja yhtiökumppaniveli muutama vuosi sitten.


Veljeni ja minun yrityksemme lisäksi perustin kesällä 2019 yrityksen yhdessä puolisoni kanssa. Hänellä oli ennestään asuntoja ostettuna yksityisesti sekä yritykseen, jonka hän puolestaan oli perustanut oman veljensä kanssa. Sittemmin hän on ostanut asuntoja myös yritykseen, jonka hän omistaa neljän ystävänsä kanssa. Hänellä on nyt 62 asuntoa kymmenessä eri kaupungissa. Hän aloitti asuntosijoitustoiminnan vuonna 2013 ja on nyt 29-vuotias. Vuonna 2016 hänellä oli kuusi asuntoa, joten kehitystä on tapahtunut ja toiminta on kasvanut nopeasti.


Aluksi teimme puolisoni kanssa sisällöntuotannon töitä perustamallamme yrityksellä, mutta tarkoituksena oli koko ajan ostaa yritykseen myös asuntoja. Teimme ensimmäiset asuntokaupat tähän yhteiseen yritykseen toukokuussa 2020 ostaen kymmenen yksiöitä Lahdesta. Yrityksen pääoman saimme vapaita vakuuksia vastaan otetulla lainalla, joka sijoitettiin yritykseen. Saatatte arvatakin, että yrityksen pääomitus ei ole mennyt puolison kanssa tasan, joten omistusosuus yrityksestä on jaettu tämän mukaan.


Tässä minä ja yhtiökumppanipuoliso 2018.


Olen innostunut asuntosijoittamisesta ja toteuttanut mielestäni ja aika paljon alle vuodessa, vasta 26-vuotiaana. Mielenkiinto sijoitusmuotoa kohtaan, kontaktit ja tärkeät yhtiökumppanit ovat mahdollistaneet paljon pienessä ajassa. Tuntuu myös hyvältä jakaa niin riskit kuin tuototkin.


Tieto tuo mahdollisuuksia. Tämän takia kannustan lukemaan alan kirjallisuutta ym. ja kysymään neuvoa. Aika monella meistä on mahdollisuus sijoittaa asuntoihin, mutta harva meistä tietää sen. Kiinnostuksen puute ja riskin välttäminen estävät monia. Minulla on käynyt tuuri siinä, että olen saanut ja löytänyt kumppanit, joiden kanssa asuntosijoittaminen on yhteinen mielenkiinnonkohde ja tavoite. Kukaan ei hidasta toista ja luottamus antaa mahdollisuuden ottaa (järkeviä) riskejä, mitkä auttavat eteenpäin.


Asuntoja on tulossa lisää viimeistään taas syksyllä 2020 ja sitä ennen saattaa olla tulossa jännittäviä uusia projekteja asuntojen parissa.


Ihanaa aurinkoista toukokuun loppua!


- Marika

Comments


Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page