top of page

Kuinka voin aloittaa sijoittamisen?

Olen saanut Instagramiin jonkin verran viestejä, joissa kysytään konkreettisia ohjeita sijoittamisen aloittamiseksi. Minä sijoitan Nordnetin kautta, joten osaan antaa ohjeet sen käyttöön. Täältä pesee!

Säästäminen ja sijoittaminen ovat hyviä asioita ja molemmat vievät sinua kohti taloudellisesti turvallisempaa elämää. Oiva tapa kartuttaa varallisuutta pitkässä juoksussa on kuukausisäästäminen. Koska säästöt eivät tuota sinulle tuottoa, kannattaa säästöjä sijoittaa edelleen kuukausittain. Tällöin puhutaan kuukausisäästämisestä.


Sijoittamalla pitkäjänteisesti, saat korkoa korolle-efektin hyödyt.


Tiesitkö, että jos haluat säästää miljoonan, täytyy sinun laittaa 40 vuoden työaikana joka kuukausi yli 2 100 euroa sivuun palkasta. Jos haluat saada sijoittamalla miljoonan, täytyy sinun saada 40 vuoden aikana 8% vuotuinen vuosituotto, sekä sijoittaa kuukausittain 300 euroa. Kumpi kuulostaa tehtävämmältä skenaariolta?


Kulujen merkitys sijoittamisessa on pitkässä juoksussa hyvin suuri, ne on syytä minimoida. Aloittamalla kuukausisäästämisen Nordnetissa rahastoihin, saat aloittelevalle sijoittajalle järkevimmän kokonaispaketin.


 • Kuukausisäästämisessä ei ole kuluja (ei meklarin kuluja pankin puolesta, rahastossa voi olla omat kulunsa)

 • Sijoittaminen on automatisoitu, sinun ei muutaman ensivaiheen jälkeen tarvitse tehdä mitään

 • Pitkällä aikavälillä passiiviset rahastot voittavat selkeän enemmistön aktiivisista rahastoista

 • Automaattinen siirto omalta tililtä Nordnetin arvo-osuustilillesi

 • Automaattiset rahastojen ostot

 • Ostamalla kasvuosuuksellisia rahastoja saat selkeän verohyödyn, sillä vero realisoituu vasta myydessä


Miten siis kuukausisäästämisen voi aloittaa?


 • Ensin täytyy avata lainmukainen arvo-osuustili, sen pääset avaamaan tästä. Tilin avaaminen onnistuu minkä tahansa pankin verkkopankkitunnuksilla tunnistautumalla ja tilin saa auki heti päiväsaikaan.

 • Seuraavaksi sinun täytyy tallettaa rahaa tilillesi. Voit tehdä reaaliaikaisen talletuksen tai pankin viitesiirtona. Kuukausisäästäjänä on järkevintä laittaa menemään maksu tilille joka kuukausi heti palkkapäivänä, tällöin varmistat, että sijoitat jatkuvasti.

 • Tee omassa verkkopankissasi maksu ja laita se menemään kuukausittain. Huomaathan, että on tärkeää, että laitat oikean viitenumeron. Kun olet laittanut maksun menemään kuukausittain, ei sinun tarvitse enää tehdä muuta kuin nostaa tai laskea kuukausisummaa oman tilanteesi mukaan. Suositeltavaa kuitenkin on, että sitoudut alkuperäiseen summaasi, etkä laske sitä. Lopputuloksen kannaltahan on parempi, jos kykenet nostamaan sitä.


Okei, ollaan saatu salkku perustettua ja siirrettyä rahaa tilille. Seuraavaksi meidän täytyy valita rahastoja. Nordnet tarjoaa sisäänheittotuotteena aloittavalle sijoittajalle neljää eri superrahastoa, jotka sijoittavat Pohjoismaihin. Nämä tuotteet ovat hyviä, sillä ne ovat täysin kuluttomia ja pohjoismaiset markkinat ovat pärjänneet hyvin historian valossa. Superrahastot sijoittavat isoimpiin yrityksiin omissa pörsseissään, joten ne ovat kohtuullisen vakaat.


 • Klikkaa aloita kuukausisäästäminen kohdan rahastot alla.

 • Laita säästösopimustilin kohtaan oma arvo-osuustilisi (automaattisesti listassa), säästettävä kuukausisumma, sekä päivä, jolloin veloitus tapahtuu arvo-osuustililtä. Tämän kohdan alapuolelta voit valita rahastoja.

 • Mikäli haluat valita esimerkiksi superrahastoja, löytyvät ne nimillä Superrahasto Suomi, Superfondet Norge, Superfonden Sverige ja Superfonden Danmark. Valitse yksi tai useampi ja jaa summa niiden mukaan.

 • Klikkaa tee kuukausisäästösopimus ja tadaa, olet tehnyt ison askeleen kohti turvallisempaa tulevaisuuttasi.


Toivottavasti ohjeista oli apua. Ja muista: tärkeintä on, että aloitat mielellään jo tänään, sillä pitkäjänteisessä sijoittamisessa ajalla on väliä. Paras aika aloittaa oli eilen, toiseksi paras on NYT.


- MarikaTiedoksi lukijoille: Postaus sisältää Marika Johannan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella Marika Johanna -sivusto voi saada korvauksia.

Comments


Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page