top of page

Mikä maksaa?

Olen kirjoittanut aiheesta jo aiemmin, tosin en tälle alustalle.


Mikä markkinoinnissa maksaa ja miksi useat yritykset tinkivät markkinoinnista?


Markkinointi vaatii investointeja. Totuus on, että tuotteen markkinoinnilla on hintansa ja yrityksen tulee huomioida tämä markkinointia suunniteltaessa. Markkinoinnin kulut on huomioitava budjetissa, jotta yritys voi ylipäätään nähdä, kuinka suuren osan liikevaihdostaan heidän on mahdollista investoida markkinointiin. Ja syy, miksi niin moni suomalainen yritys jättää investoimatta markkinointiin on kuluista säikähtäminen.



Suomalainen säikähtää markkinoinnin investointien suuruutta ja jättää investoimatta siihen, mitä yritys tarvitsee elääkseen. Pitkällä tähtäimellä markkinointiin investoiminen on kuitenkin kannattavaa ja se näkyy tuloksessa positiivisesti. Markkinointi tuleekin ajatella investointina, ei kuluna.


Yritykset investoivat Suomessa markkinointiin keskimäärin noin 2 %. Säälittävän pientä lukua voisi selittää esimerkiksi sillä, että suomalainen uskoo tarpeeksi hyvän tuotteen myyvän itse itsensä. Onhan meillä hyviä tuotteita ja vahvaa osaamista.


Yrittäjä, tuplaisitko markkinointibudjetin, jos saisit tuplasti lisää liikevaihtoa?


Suomalaisen ongelma voi olla siinä, että yrityksillä on yksi varojen kokonaisuus, jota yritetään käyttää mahdollisimman tehokkaasti. Markkinointiin kuvitellaan tarvitsevan eurosia kivoihin koiranpentujentäyteisiin mainospätkiin. Liiketoiminta tuo mukanaan vastuun tuottavuudesta, työpaikoista ja lupauksista asiakkaille. Rahat on käytetty ennen koiranpentujen buukkaamista.


Myös markkinointi on liiketoimintaa. Tämä ymmärretään esimerkiksi länsinaapurissa. Ruotsissa markkinointiin panostetaan aivan erilaisella tasolla kuin meillä. Markkinoinnin tähdet istuvat isoissa toimistoissa ja osallistuvat aktiivisesti yrityksen toimintaan.


”Selvityksen mukaan niillä yrityksillä, jotka ovat kasvattaneet markkinointipanostuksiaan, liikevaihdon kasvu on ollut kaikkina tarkasteluvuosina selvästi nopeampaa kuin vähentäjillä.”


”Näiden yritysten liikevaihto nousi edellisvuodesta keskimäärin 4,5 prosenttia. Vähentäjien liikevaihto puolestaan supistui keskimäärin 5,8 prosenttia.”


Kauppalehti 13.10.2014 Markkinointiin panostus lisää myyntiä



Yritykset, antakaa markkinoinnille euroja ja aikaa. Markkinointiosuuden kasvattaminen tuo mukanaan liikevaihdon kasvua, vaikka tulosrivillä yritykset tarvitsevat malttia. Kasvu näkyy tuloksessa hitaasti, mutta hyvin suunnitellun markkinoinnin myötä kuitenkin varmasti.



- Marika

Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page