top of page

Mitä ja missä vuonna 2019?

Vuosi 2019 alkoi ihanassa Thaimaassa rantojen äärellä ja palmujen alla. Tammikuun aikana keräsin tavarat kasaan ja lähdin takaisin Suomeen ja yliopistolle, jossa kandikurssini olivatkin jo alkaneet, hups. Ehdin kuitenkin onneksi mukaan.Helmi- ja maaliskuussa suoritin opintoja, kirjoitin kandia, kävin lähes päivittäin yliopistolla ja pelasin tennistä. Kalenterissa lukee vähintään kahdesti viikossa: lue kirjanpitoa. Ehdin lisäksi mökkeillä viikonloppuisin ja paljua lämmitettiin koko talvi.


Huhtikuussa työt lisääntyivät ja kandi oli loppusuoralla. Tavallista arkea, vähän kiireisempää, mikä sai odottamaan kesää entistä enemmän. Toukokuussa pääsin kesän makuun, kun mökillä pääsi suppaamaan ja alkoi olla lämmin. Mökillä alkoi remontti, mikä tuntuikin kestävän koko kesän.
Kesäkuu oli siis remontin täyteinen. Juhannuskin vietettiin mökillä remontin lomassa. Heinäkuussa perustimme veljeni kanssa yrityksen ja aloimme suunnitella ensimmäisten sijoitusasuntojen ostoa. Elokuu meni pitkälti yrityksen asioiden hoitamisessa.Syys- ja lokakuun parhaat palat: Suomi-Italia Tampereella, asuntokauppojen tekeminen, Nordic Business Forum, muutama viikko Italiassa ja Espanjassa. Italian paras paikka oli ehdottomasti Venetsia. Espanjassa auringossa loikoilun ja lukemisen lisäksi reippailtiin Mijas-vuorella porukalla.
Marrakuussa reissu jatkui edelleen muutaman viikon Teneriffalla.
Joulukuussa alkoi vuoden toinen remonttiprojekti, tällä kertaa Helsingissä. Uudet pinnat saatiin aikaiseksi joulukuun aikana ja keittiön uusiminen odottaa tammikuussa. Eli vuosi 2020 alkaa remontilla, kuinkas muutenkaan.Tulevalta vuodelta odotan vähemmän remontteja ja enemmän asumista. Myös enemmän aikaa Suomessa ja matkustelua taas myöhemmin. Maisterin opinnot ovat hyvällä mallilla, eikä niiden kanssa tarvitse kiirehtiä, joten kalenterissakin on tulevana vuotena tilaa muulle kuin kirjanpidolle. Ehkä ensi vuonna päästään tekemään myös lisää asuntokauppoja.


Toivottavasti mennyt vuosi oli teille sopivassa määrin tehokas, antoisa ja ihana.


Hyvää tulevaa ja aina vähän parempaa uutta vuotta! <3- MarikaComments


Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page