top of page

Mitä rahalla saa - onneako?

Olet varmaan kuullut sanonnan, että raha ei tee onnelliseksi.


Rahahan on vain vaihdannan väline, eikä se tietenkään itsessään tuo onnea. Raha on väline, jolla voi ostaa osan tyytymättömyyttä ja onnettomuutta aiheuttavista asioista pois.Tutkimusten mukaan vaurailla ja rikkailla ihmisillä on edelleen ongelmia ja he murehtivat rahasta, vaikka heillä on sitä riittävästi. Ongelmien ja murehtimisen laatu vain muuttuu.


Warren Buffetilla on ollut viime aikoina kova ongelma; mihin hemmettiin sijoittaisin kaikki nämä rahat, mitä minulle on sijoitettavaksi annettu?

Jonkun ongelma voi olla uuden Porchen sisustan väri, että valitseeko karhun karvaa vai seepran nahkaa. No, pointin varmaan ymmärsitte.


Useimmiten ongelma kuitenkin on, että rahaa ei vain ole tarpeeksi. Tämä aiheuttaa huolta, stressiä ja riitoja. Rahasta riitely on yksi suurimpia riitelyn aiheita parisuhteissa.


Jos raha ei tosiaankaan tuo onnea, niin miksi ihmiset edes havittelevat rahaa ja vaurautta?


No, koska sen avulla voi ostaa omaa elämäänsä helpottavia asioita sekä maksaa ne laatikossa lojuvat laskut ja velat pois. On varaa mennä hierojalle, varata reissu kylpylään tai johonkin sellaiseen paikkaan, joka tuo nautintoa.


Raha ei tuo onnea, mutta sen mahdollistamat asiat tuovat ja siksi raha on tavoiteltavan arvoista. Jotkut haluavat tienata rahaa elämässään niin paljon kuin mahdollista, vain sen takia, että voivat lahjoittaa kaiken pois.On hyvä tiedostaa ja miettiä, mitä sellaisia asioita rahalla saa, mitkä tekevät onnelliseksi. Se voi olla vaikka meditaatiokurssi, jonka avulla ymmärrät lähteä buddha-munkiksi Laosiin. Rahaa tarvitaan siis kurssiin ja lentolippuihin. Rahaa tarvitaan onnellisuuden saamiseen.


Kyllä raha on väline onneen.- Marika

Comments


Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page