top of page

Miten palkkatyöllä voi rikastua?

Siten, että tietää mitä tekee. Kyse on siitä, miten rahaa ohjataan.Oletetaan, että haluat tienata itsellesi miljoonan, eli kohtuu ison summan. Miksi juuri miljoonan? No, 900 000 ei kiinnosta riittävästi.


Jos valmistuu koulusta 25-vuotiaana ja pääsee eläkkeelle 65-vuotiaana, on edessä 40 vuoden työura, jolloin on aikaa tienata tämä miljoona. Lasketaan, paljonko tarvitaan, että miljoonan saa tienattua persnettona, ilman mitään apuja.


40 v x 12 kk = 480 kk

1 000 000 / 480 kk = 2083 euroa


Pitäisi siis saada 2083 euroa kuukaudessa, hoitaa pakolliset kulut tästä summasta ja saada koko summa vielä miljoonakassaan. Omalla kohdalla, kun kulut lasketaan tuohon päälle, niin tienestiä vaaditaan vähintään 3583 euroa. Luultavasti kulut nousevat tulevaisuudessa, joten luovutan. Heippa miljoona.


Tässä oli 20 vuotiaan Marikan ajatusmalli.

Onneksi 26 vuotias Marika on fiksumpaa sorttia ja ymmärtää, että jos palkkatuloilla tekee jotain hyödyllistä joka kuukausi, kuten esimerkiksi sijoittaa ja saa oletetun 8 % tuoton vuosittain 40 vuoden ajanjaksolla, niin ei sivuun (eli sijoituksiin) tarvitse laittaa kuin 300 euroa kuukausittain.


300 euroa on myös paljon rahaa kuukausipalkasta, mutta on se silti 1783 euroa vähemmän kuin 2083 euroa.Huomaa, että ilman korkoa korolle -efektin hyödyntämistä palkkatuloilla on hyvin haastavaa rikastua. Ellei ole ison yrityksen toimitusjohtaja tai jokin muu palkkakuningas.


- Marika

Comentarios


Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page