top of page

Mitkä hemmetin evästeet?

Meidän kuuluisat älylaitteet, Iphonet ja muut, keräävät meistä jatkuvasti tietoa. Tietoja yhdistellään eri rekistereistä ja esimerkiksi sosiaalisesta mediasta. Tämän arvokkaan datan avulla markkinoijat voivat kohdistaa mainoksia kuluttajille. Tämä todella toimii.Kun olit Lapualla (me kaikki olemme käyneet vahingossa Lapualla), niin älypuhelimesi etsi sinulle paikannetun säätiedon. Tai, jos eksyit verkkokauppa Zalandon sivuille ja klikkasit Leviksiä, niin nämä Levikset pomppaavat näytölle tuon tuosta ja tämän tästä.


Jopa Yhdysvaltain presidentti Trump käytti Big dataa vaaliviestien kohdentamisen apuna (tämän kohdentamishelvetin täytyy siis toimia).


No, jos ostit Levikset ja ne pyörivät näytölläsi vielä kuukaudenkin päästä, niin tiedät, että kyse on algoritmeista. Ne eivät osaa lopettaa, kun on sen aika, toisin kuin älykäs palvelu.


Kuva Wilma


Mainostajat pyrkivät keräämään kaiken datan yhteen lukemattomista lähteistä ja tämän avulla he muodostavat mainonnalleen kohderyhmän. Jos olet miettinyt Teneriffan matkaa, niin matkatoimisto kyllä löytää sinut ja suorastaan pakottaa vetämään Speedot jalkaan ja tilaamaan Pina Coladan.


Kohdennuskriteereistä yleisin on sijainti. Missä siis oletkin, niin Levikset löytävät sinut.

Digikanavat kohdentavat mainonnan lähimpänä liikkuville älypuhelimille ja Internettiin kirjautuessamme meidät paikannetaan jopa kymmeniin erilaisiin järjestelmiin, kuten mainonnanhallintajärjestelmiin. EU:n tietosuoja-asetus vaatii kuitenkin kertomaan, että mihin kuluttajan tietoja käytetään.


Sivulla käytetään evästeitä. Hyväksy. Hyväksy. Hyväksy. Näin hyväksyt tietojesi tallentamisen sivustolle, vaikka siirryt eteenpäin. Eteenpäin internetpalvelussa ja eteenpäin elämässä. Lapuan sää tuskin jää kummittelemaan, mutta ne hemmetin Levikset.- Marika

Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page