top of page

Onko ok olla keskiverto?

Jos olet hieman saamaton ja nyky-yhteiskunnan mittareilla menestymätön, niin olet jonkinasteinen luuseri.


Jos taas olet menestynyt ja erotut joukosta, niin sitten vasta oletkin syvältä!Mitä tuokin nyt menestyy tuolla lailla? Miksi se menestyy ja me tehdään pitkää päivää toimistolla (yrityksessä, jonka omistaja on ottanut riskit ja antanut sinulle työpaikan).


Suomessa on kummallinen kulttuuri rahan ja menestymisen suhteen. Raha-asiat ovat useimmissa pöytäkeskusteluissa täysin tabu. Miksi? Ettei kenellekään tule paha mieli, jos jollain on mennyt hyvin.


Se mikä usein unohtuu on, että menestys on useimmiten itseaiheutettua.

Lottovoittajakin on ostanut itse kupongin, järjen huutoja vastaan vienyt sen kassalle ja vastoin kaikkia todennäköisyyksiä voittanut. Tiesittekö, että tutkimusten mukaan suomalaisten mielestä on ihan ok rikastua lottovoitolla, mutta ei omalla yritteliäisyydellä. Aika uskomatonta, nimittäin useimmiten menestyvällä henkilöllä on yritys, joka työllistää ihmisiä. Yritys maksaa veroja ja antaa paljon yhteiskunnalle.


Tämähän on kaikkien kannalta hyvä juttu, joten miksi ihmiset haluavat sinunkin olevan mielummin keskiverto kuin vauras ja ennemmin työntekijä kuin omistaja?


Toisen menestys voi tuottaa pahaa oloa itselle, koska verrataan omaan tilanteeseen. Liittyykö tämä kateuteen? Meillä on tarve vertailla itseämme toisiin ja varsinkin niihin, joilla menee jollain elämän osa-alueella paremmin.


Kuva Wilma


Jos kateus valjastettaisiinkin toisin sen sijaan, että supistaan selän takana? Jos motivoituisimme toisen menestyksestä ja miettisimme, miten hemmetissä joku menestyi noin ja voinko tehdä samalla tavalla?


Kannustan sinua toimimaan toisten menestyksen motivoimana, en lamaannuttamana. Jotta oma tilanne muuttuu, on sen eteen tehtävä jotain; muutenhan tilanne on 20 vuoden päästä täysin entisellään ja edelleen harmittaa, kun joku nousukas menestyy.


Suomessa on ok olla keskiverto ja, jotta kaikki muu ei olisi syvältä, kannattaa muiden menestyksestä vähintään innostua.- Marika

Comments


Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page