top of page

Passiivisia tuloja, kiitos.

Passiivinen tulo on tuloa, jonka saamiseksi ei tarvitse tehdä töitä esimerkiksi päivittäin. Eli palkansaajana kuukausittain saamasi palkka, jonka eteen olet tehnyt töitä vaikka 30h/viikossa, ei ole passiivista tuloa.


Minulle passiivista tuloa on vuokratulo, osinkotulo ja korkotulo. Passiiviset tulonlähteet vaativat toki myös työtä ja hallinnointia, jotta niitä on mahdollista saada.


Kuva Wilma


Vuokratulon saamiseksi työtä joutuu tehdä seuraavasti: asunnon ostaminen, mahdollisten vikojen tms. korjaaminen, asunnon vuokraaminen sekä mahdollisten ongelmien, uusien vuokralaisten tms. hankinta.


Työ on vaivansa arvoinen, sillä tämän jälkeen vuokralainen kasvattaa omaisuutta maksamalla lainaa. Eli vuokralainen maksaa vuokraa, josta on mahdollista lyhentää suoraan asuntoon kohdistuvaa lainaa. Tämä on esimerkki passiivisesta tulosta. Joskin kaikki eivät tätä laske passiiviseksi tuloksi, sillä vaatihan tämä työtä varsinkin alussa.


Monet haaveilevat elämästä ilman pakkoa tehdä työtä. Jos työtä ei tarvitse tehdä rahan vuoksi, niin silloinhan sitä on mahdollista tehdä niin paljon tai vähän kuin haluaa. Tällaiseen tilanteeseen on mahdollista päästä, jos tulonlähteenä on muutakin kuin pelkkä palkkatyö (jotta töiden loppuessa tulot eivät lopu). Passiivisissa tuloissahan parasta on se, että ne eivät lakkaa, kun työnteko loppuu.


Miten passiivisiin tuloihin voi päästä käsiksi? Aloita vaikka sijoittaminen tai kirjoita kirja.

Pääasia on, että aloitat. Passiivisia tuloja ei tule, jos niiden eteen ei tee työtä, eikä niiden hankintaa aloita.


Esimerkki: Jos aloitat sijoittamisen nyt kustannustehokkaaseen indeksirahastoon, vaikka 100 euroa/kk 8% tuotto-odotuksella, sinulla voi olla 20 vuoden päästä 60 000 euroa. Tämä on mahdollista siis, jos aloitat. Aloittaminen on kaikista vaiheista vaikein, sillä täytyy tehdä jotain, mikä ei ole itselle tuttua, rutiinia tai täysin selvää. Minä itse aloitin kaiken sijoittamisen vain tulevaisuudenkuvasta, jossa en tehnytkään töitä kahdeksasta neljään viitenä päivänä viikossa.


Nyt olen ainakin aloittanut. Jos en tavoitteessani (työstä riippumattomassa elämässä) onnistukaan, niin ainakin olen yrittänyt.- Marika


Comments


Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page