top of page

Riski kannustaa säästämään


Sijoittaminen on pelottavaa ja siksi on helpompi säästää kuukauden jälkeen viivan alle jäävät eurot. Usein kuulen, että sijoittaminen jää puheen tasolle, sillä siihen liittyy riski rahojen menettämisestä. Harva vain osaa ajatella, että rahat voi mahdollisesti menettää myös sijoittamatta; inflaatio syö rahan arvoa jatkuvasti, kun se makaa tilillä ja useimmiten tilillä makaava raha polttelee niin, että se tulee lopulta käytettyä.


Kuva Wilma


Sinne meni siis rahat, mutta riskiltä säästyttiin.

Sijoittamista saatetaan karttaa myös sen perusteella, että ei ole tarpeeksi tietoa ja näin ollen mahdollisuus rahojen menettämiseen kasvaa entisestään. Kyllä sijoitus voi menettää arvoaan, tietoa sijoittamisesta ei ole riittävästi ja sijoittaminen pelottaa. On kuitenkin erittäin mahdollista, että sijoitus arvon menettämisen sijaan kasvattaakin sitä. Tai voit sijoittaa vain sen verran rahaa kuin et tarvitse tai, jonka käyttäisit johonkin hyödyttömään (rahat menisivat siis mahdollisesti hukkaan). Ja, jos sijoittaminen pelottaa, sillä tietoa ei ole riittävästi, niin ei huolta; aiheesta on kirjoitettu paljon ja tietoa on saatavilla riittävästi. Jokunen blogitekstikin on aiheesta raapustettu.


Jos menetät rahaa sijoituksissasi, niin mitä sitten? Jos sijoitit sen verran kuin olit valmis menettämään ja olisit muuten kuluttanut johonkin turhaan/arvoa tuottamattomaan, niin rahojen menettämisen pelko vähenee mukavan mitättömäksi.- Marika


Comments


Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page