top of page

Tupakoimatta miljonääriksi?

On paljon laskelmia siitä, paljonko tupakoitsija vetää elämänsä aikana rahaa keuhkoistaan sisään. Harvemmin kuitenkin näkee kirjoituksia, että paljonko todellinen sauhuteltu summa voi olla.Oletetaan, että 18 vuotta täyttänyt polttaa tupakkaa eläkeikään asti eli 47 vuotta (65-vuotiaaksi). Mikäli tupakoitsija polttaa askin päivässä, maksaa se nykyhinnalla kahdeksan euroa päivältä. Vuositasolla tämä tarkoittaa 2 920 euroa ja 47 vuoden (65-18) aikana 137 052 euroa. Todellisuudessa summa tulee olemaan isompi vuosien saatossa, sillä tupakan verotus toivottavasti jatkaa nousuaan.


Kyseinen 18-vuotias onkin niin fiksu, että aloittaa tupakanpolton sijaan kuukausisäästämisen. Normaalisti tupakkaan menisi 243 euroa kuukaudessa, mutta nyt tämä summa ohjataan kuukausisäästämällä sijoituksiin.


Sijoituksien oletettu vuosituotto on sama kuin Helsingin pörssi on keskimäärin tuottanut historiansa aikana, eli 10 %. Sijoitusaika on 47 vuotta. Sijoitussumma on 243 euroa kuukaudessa.Paljonko lopullinen teoreettinen summa on?


Muistakaa, että pääoma, joka laitetaan sisään 47 vuoden aikana on ainoastaan 137 052 euroa.Eläkkeelle jäädessään 10 prosentin tuotolla olisi polttamattomilla tupakoilla tienattu uskomattomat yli kolme miljoonaa euroa (3 141 013 euroa). Tuottoa on siis saatu 3 002 960 euroa.


Pistää miettimään, vai mitä? Vaikka omalla kohdallasi ei olisi kyse tupakanpoltosta, kannattaa miettiä, voiko tätä soveltaa omaan tilanteeseen muuten. Ihminen on siitä jännä, että se tietoisesti tekee sellaisia asioita, jotka ovat itselle haitallisia. Toivon, että edes yksi tupakka-aski jää tänään ostamatta tämän tekstin myötä.


Ps. 10 prosentin tuottoa voit metsästää esimerkiksi Nordnetin tarjoamista Superrahastoista. Sijoittamisen aloittamiseen ohjeet ovat täällä. Tai vaihtoehtoisesti voit mennä suoraan Nordnetin sivuille ja aloittaa.


- MarikaTiedoksi lukijoille: Postaus sisältää Marika Johannan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella Marika Johanna -sivusto voi saada korvauksia.

Kommentare


Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page