top of page

Kolmen vuoden recap

Miten voi olla, että edellisestä postauksesta on kolme vuotta aikaa?! Olen saanut kyllä useita kysymyksiä Instagramin ja blogin kautta, että olisi kiva kuulla, miten nykyään sijoitukset ja elämä sujuu.😊 Kiva ja kiitos, kun olette jaksaneet kysellä, vaikka en ole tainnut ihan jokaiselle vastatakkaan.


Meidän sijoitustoimintamme kasvoi aika nopeasti, meillä on tällä hetkellä noin 80 asunnon salkku. Alkoi tuntua siltä, että on parempi keskittyä työhön kuin höpistä elämästä ja sijoitusmatkasta tänne.😥 Blogi toi kuitenkin mukanaan paljon vertaistukea, kivoja ihmisiä, tsemppiä ja hyviä ajatuksia. Kolmen vuoden aikana mietin usein tänne palaamista ja tässä huitelevassa korkotilanteessa ja asuntomarkkinan myllerryksessä tuntui hyvältä ajatukselta avata blogi. Täällä on aina saanut keskustelua aikaiseksi ja paikalla on ollut fiksuja tyyppejä!

No, mitä kolmessa vuodessa sitten tapahtui, kun blogi eli radiohiljaisuudessa?

2020 syntyi siis poika C ja Asuntotaivas Oy osti ensimmäiset asunnot

2021 ostimme tontin omakotitalolle ja mm. meidän isoin kohde yritykseen (32 asunnon kerrostalo)

2022 valmistuin kauppatieteiden maisteriksi🥳, alkusyksyllä aloitimme oman talon rakentamisen, ostimme joitain kohteita, syntyi poika W👶

2023 suht mielenkiintoinen aika rakentaa taloa kustannusten noustessa aivan ihmeellisiin summiin, mutta saimme talon valmiiksi ja muutimme heinä/elokuun vaihteessa🏡. Nousseiden kustannusten vuoksi jouduimme myös keventämään salkkua jonkin verran. Aloitimme uuden liiketoiminnan: Taloyhtiösäästö.fi-palvelu.


Pienempi poika on nyt 10kk ja vanhempi 3v. Rakentaminen on pihaa vaille valmis ja opiskelut saatu maaliin. On ollut aika haipakkaa yrittäjänä ja äitinä.😅 Nyt kuitenkin on ollut hyvä aika rakentaa uutta liiketoimintaa sijoitustoiminnan rinnalle. Tässä korkotilanteessa meidän sijoitustoiminta on nimittäin ollut pitkälti hallinnollista, emmekä ole tehneet uusia ostoja muutaman uudiskohteen lisäksi.


Saa edelleen kysyä ihan kaikkea sijoittamiseen, opintoihin ja rakentamiseenkin liittyen ja vastailen jokaiselle Instagramin- tai täällä blogin puolella. Nyt en pidä kolmen vuoden taukoa, moikka!


- Marika

Comments


Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page