top of page

Opintolainan sijoittaminen

Minulla on opintolainaa 12 384,01 euroa ja lisää on tulossa tänäkin syksynä. Olen koko opiskeluajaltani nostanut maksimimäärän opintolainaa. Huomatkaa, että olen opiskellut kaksi vuotta päivälinjalla yliopistossa, joten laina on kertynyt näiltä kahdelta vuodelta. Useimmiten kandivaihe kestää noin kolme vuotta ja maisteri kaksi. Kandivaiheeni kesti vuoden ja viime syksynä aloitin maisterin. Tässä vaiheessa lainaa olisi voinut kertyä jo tuplasti tuo määrä.


Olen nostanut lainan Nordeasta. Kannattaa huomioida, että laina kannattaa nostaa aina kerralla tilille, jolloin välttyy turhilta lainan nostokuluilta. Onnekseni olen voinut sijoittaa koko opintolainani.


Olen sijoittanut lainan seuraaviin Nordnetin tarjoamiin super- ja etf-rahastoihin:


  • Nordnet Indeksfond Danmark

  • Nordnet Indeksirahasto Suomi

  • Nordnet Indexfond Sverige

  • iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD

  • iShares Core MSCI World UCITS ETF

  • iShares Core S&P 500 UCITS ETF USDTiedän, että iso osa opintolainaa nostavista tarvitsee kyseistä lainaa rahoittaakseen tavallisen elämänsä. Jos käytät opintolainaa rahoittaaksesi elämistäsi, voit miettiä voisiko opintolainan sijoittamista toteuttaa pienemmässä mittakaavassa. 50 euroa kuukaudessa vähemmän opiskelijabileiden Coronoihin ja 50 euroa enemmän sijoituksiin?


Opintolaina on hyödyllinen työkalu, onhan se valtion takaamaa lainaa matalalla korolla. Osan lainasta voi jopa saada anteeksi valmistumalla vaaditussa ajassa. Mikäli nuori ei itse ymmärrä opintolainan tuomia mahdollisuuksia, voi tämän lukeva nuoren vanhempi ymmärtää ja opastaa lastaan tekemään elämässään mahtavia kauaskantoisia valintoja.


Uskotteko, että 20 vuotiaana opiskelemaan menneellä henkilöllä voi olla 40 vuotiaana 3 sijoitusasuntoa lähes velattomana ja ilman omaa rahaa sijoitettuna? Voin todistaa tämän erittäin hypoteettisilla ja sekavilla laskelmilla blogissani myöhemmin. 😅


-MarikaTiedoksi lukijoille: Postaus sisältää Marika Johannan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella Marika Johanna -sivusto voi saada korvauksia.

Comments


Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page