top of page

Uuden vuoden lupaus: Aloita sijoittaminen!

Jos et ole koskaan aloittanut sijoittamista, niin mikset aloittaisi nyt? Mitä pahaa siitä voisi seurata? Sijoittaminen on pelottavaa. Mitä jos menetätkin rahaa?


Ehkä sinulla ei ole tarpeeksi tietotaitoa. Ehkä on parempi vain jäädä paikalleen ja välttää turhat riskit. Riskittömyys on se, mitä monet hakevat elämältä ja turvallisuus on usein tärkeämpää kuin taloudellisten tavoitteiden saavuttaminen. On totta, että sijoitukset tuovat mukanaan riskiä.Tässä muutama lause, joita ehkä toistat itsellesi, ja joilla vältät sijoittamisen aloittamisen. No, nämä lauseet on helppo kumota tai ainakin antaa niihin vastine.

  • Sijoitus voi menettää arvoaan, mutta sijoitus voi myös kasvattaa arvoaan.

  • Sijoittaminen pelottaa, mutta voit sijoittaa vain sen summan, mitä muuten et tarvitsisi. Eli sen summan, mikä menisi kankkulan kaivoon, kurkusta alas tai johonkin muuhun suht turhaan asiaan.

  • Ei ole riittävästi tietoa, mutta tietoa voi etsiä. Ihmisellä on tällä hetkellä taskussaan enemmän laskentatehoa kuin millä päästiin kuuhun (älypuhelin).

  • Ei ole järkevää ottaa riskejä, mutta ilman pientä riskiä ja uskallusta mikään ei koskaan muutu, eikä sinulla ole milloinkaan ylimääräistä rahaa.


Mikä olisi pahinta, mitä voisi tapahtua?


Mitä sitten, jos epäonnistut ja sijoituksesi menettää arvoaan, tai omistamasi pörssiyritys menee vaikka konkurssiin? Sijoita johonkin muualle, sille tämä rahahan oli vain sellaista, minkä olit valmis menettämään.


Mitä tiedon puuttumiseen tulee, niin keskiverto suomalainen kotitalous käyttää reilusti vähemmän rahaa painettuun kirjallisuuteen kuin alkoholiin. Kippis vaan.Entä sitten ylimääräisen rahan puuttuminen? Keskiverto suomalainen kotitalous sijoittaa arvopapereihin reippaasti alle 100 euroa vuodessa ja uhkapeleihin puolestaan yli 1000 euroa.


Jos olet keskivertosuomalainen, ja nyt sijoitatkin rahat, mitkä menisivät muuten alkoholiin ja uhkapeleihin, olisi sinulla käyttää sijoituksiin noin 1200 euroa vuodessa, eli 100 euroa kuukaudessa! 8% keskimääräisellä tuotolla se on 25 vuoden päästä 100 000 euroa.


Satatuhatta euroa ei kuulosta suomalaisen korvaan paljolta, kun tavoitellaan 90 miljoonan päävoittoa joka viikonloppu. Satatuhatta on kuitenkin enemmän kuin ei mitään, mikäli päävoitto jää saavuttamatta. Jos pelaat samaa riviä joka viikko, voitat päävoiton varmasti 1,8 miljoonan vuoden päästä.


Tee uuden vuoden lupaus ja aloita sijoittaminen. Vinkit sijoittamisen aloittamiseen löydät esimerkiksi tästä postauksesta.-Marika

Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page