top of page

Passiivisia tuloja vuokra-asunnoista?

Mitä passiivinen tulo tarkoittaa?

Passiivinen tulo on tuloa, joka saamiseksi ei tarvitse tehdä aktiivisesti töitä. Passiivista tuloa on esimerkiksi vuokratulo, osinkotulo ja korkotulo. Passiiviset tulonlähteetkin vaativat työtä ja hallinnointia, jotta ne saadaan aluilleen ja toimimaan.


Kaikki eivät koe, että myös vuokratulon saaminen on passiivista tuloa, sillä näiden tulojen eteen tarvitsee tehdä töitä: etsiä vuokralainen, tehdä vuokrasopimus, hallinnoida ym. Mielestäni kuitenkin vuokratulo on passiivista tuloa - eihän mitään tuloa saa tekemättä yhtään mitään.Miten vuokratuloa voi sitten saada, jotta passiivinen tulo on siltä osin mahdollista?

  1. Osta sijoitusasunto

  2. Tee asuntoon mahdolliset/vaadittavat korjaukset

  3. Vuokraa asunto

  4. Seuraa vuokrien tuloa, pidä välillä yhteyttä vuokralaiseen ja reagoi mahdollisiin ongelmatilanteisiin


TADAA - suhteellisen passiivista tuloa pienen ponnistelun jälkeen.

Tämä ponnistelu on vaivansa arvoinen, sillä tämän jälkeen vuokralainen kasvattaa omaisuuttasi maksamalla lainaa. Vuokralainen maksaa siis vuokraa, josta on mahdollista lyhentää suoraan asuntoon kohdistuvaa lainaa. Täydellinen esimerkki passiivisesta tulosta!Olisinpa taloudellisesti riippumaton

Haaveilen elämästä ilman pakottavaa tarvetta tehdä työtä. Kun työtä ei tarvitse tehdä rahan ansaitsemisen vuoksi, sitä on mahdollista tehdä siinä määrin kuin itse haluaa. Jotta tällaiseen tilanteeseen on mahdollista päästä, on tulonlähteenä oltava muutakin kuin pelkkä työ (ja tämän takia siis sijoitan asuntoihin). Työn ollessa ainoa tulonlähde, tulot loppuvat, jos työnteko loppuu. Kun työstä saatavan tulon lisäksi saadaan passiivista tuloa, työnteon loppuessa tulot pienenevät työstä saadun palkan verran. Passiiviset tulot pysyvät - jos elämäänsä haluaa siis jotain pysyvää, niin hommaa passiivisia tuloja. Jotta tämä on mahdollista saavuttaa, tulee sijoittamisesta saatavan hyödyn merkitys sisäistää ja ymmärtää. Sijoitushorisontti on jokaiselle henkilökohtainen, johon vaikuttaa oma elämäntilanne ja esimerkiksi ikä. Olen nuori ja sijoitan tavalla "osta ja pidä", annan ajan vaikuttaa sijoituksiini. Ikä on yksilöllistä, mutta aika on kaikille sama.


Vinkkejä passiivisten tulojen hankintaan:


  • Aloita säännöllinen sijoittaminen. Sijoittamista voi tehdä hyvinkin pienillä summilla, esim. rahastoihin voi sijoittaa 15€/kk.

  • Maksa itsellesi ensin. Kun saat tulosi tilille, siirrä siitä ensin osuus itsellesi esimerkiksi sijoituksiin. Otit rahaa sijoitukseen tai et, keskivertosuomalaisella rahat loppuvat kuun lopussa joka tapauksessa.

  • Kouluttaudu. Kirjastot ja internet ovat pullollaan tietoa, hyödynnä oppimaasi.

  • Mieti omia lukuja. Onko sinulla realiteetteja hyödyntää esimerkiksi omaa nykyistä asuntoasi tai lähipiirin takausta sijoitusasunnon hankintaan?


- Marika

Commentaires


Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page