top of page

Kuinka 6000 euroa estää rikastumisen

Tässä blogissa puhutaan vallan rahasta. Kirjoitan siitä, mitä on mielessä ja mistä milloinkin huvittaa. Nyt on huvittanut aika pitkään pennosista, miljoonista ja kaikesta kahisevasta. Nimittäin tiedän, että siellä on lukijoita, joilla on tavoitteita, haaveita ja intoa tietää enemmän aiheesta. Rahaa tarvitsee kaikki, osa enemmän. Riippuu siitä, mistä tykkää.Tyypillinen suomalainen haaveilee miljoonasta ja omistaa luottokortin. Nämä kaksi asiaa eivät sovi yhteen. Luottokorttivelat kaatavat miljoonan tavoittelun. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, mutta 6000 euron luottokorttivelka voi estää vaurastumisen kokonaan.


Tyypillinen suomalainen haaveilee miljoonasta ja omistaa luottokortin.

Tyypillisessä tilanteessa suomalainen ehtii käyttämään rahansa ennen uutta palkkapäivää, jolloin loppukuu eletään luotolla. Seuraavan palkkapäivän tullessa lyhennetään edellistä luottokorttilaskua ja ennen palkkapäivää ollaan taas samassa tilanteessa. Luotto voi välillä lyhentyä, mutta tyypillisesti luottokorttivelka pysyy suunnilleen samoissa mitoissa kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Syntyy oravanpyörä, jossa luottokorttiyhtiö vuolee kultaa ja luoton käyttäjä näppejään.


Miten 6000 euroa luottokorttivelkaa estää vaurastumisen?


Henkilöllä on kuuden tuhannen euron luottoraja kortillaan. Luoton minimilyhennys on 5 %, eli tässä tapauksessa 300 euroa. Henkilö maksaa lyhennyksen aina kuun alussa, mutta kuun loppu menee tiukoille rahan puolesta ja henkilö joutuu käyttämään luottoa 300 euron edestä. 300 euroa ei välttämättä kuulosta paljolta, mutta kun asiaa mietitään pidemmällä tähtäimellä, niin 300 eurolla voisi saavuttaa sen kuuluisan miljoonan.


Miten tästä 300 euron lyhennyksestä sitten nyhjäistään miljoona?

Jos henkilö pyrkii säästämään sen verran, että saisi hiljakseen maksettua luottokorttivelkansa kokonaisuudessaan pois, olisi hänellä tämän jälkeen 300 euroa "ylimääräistä" joka kuukausi. Jos tämä ylimääräiseksi jäänyt summa laitetaan kuukausittain sijoitukseen ja sijoitukselle saadaan 10 % vuosituotto, tarkoittaa tämä 34 vuoden aikana yli miljoonaa euroa.


Näin 6000 euron velka on esteenä miljoonalle eurolle.


Jo aika usealla nuorellakin on luottokorttivelkaa. Luottoa käyttäessämme käytämme rahaa, jota meillä ei vielä ole. Lainaamme siis tulevaisuuden itseltämme ja lopulta laina on maksettava takaisin. Kuun alussa maksetaan ja lopussa taas lainataan.


Huono laina kannattaa siis lyhentää pois ja sijoittaa erotus. Tai vaikkei sijoittaisikaan, on kuukaudessa 300 euroa enemmän käytettäväksi vaikka omaan hyvinvointiin. Vuodessa tuo 300 euroa/kk säästettynä on jo 3600 euroa ja sillähän saa jo aika mukavan etelän loman.


Ja koska joku kysyy, mistä 10 % tuoton voi saada, niin en minä tiedä. Ei sitä varmaksi tiedä kukaan. Historia kuitenkin on osoittanut, että esimerkiksi Helsingin pörssin historiallinen vuosituotto on ollut 10 % ostovoimakorjattuna. Voit lukea, miten lisää kuukausisäästämisestä täältä.


- Marika

1 Comment


Ville Wideman
Ville Wideman
Nov 25, 2019

Luottokortti on ihan hyvä olla olemassa ja monesti myös lähes pakollinenkin. Lentolippujen ostaminen, auton vuokraaminen tietyissä maissa jne. Lisäksi sillä maksaessa voi saada joitain rahan arvoisia etuja. Totta kuitenkin, että osaamattomissa käsissä sillä saa paljon pahaa aikaiseksi ennen kaikkea itselleen. Jokainen lainattu euro on kuin varastaisi tulevaisuuden itseltään. Tuo kymppi prossan tuotto on vielä aika helppo saatava. Sijoittamisen filosofiasta olen itse kahlannut kirjoja ja blogeja joista voisin suositella esim. https://valitsevauraus.blogspot.com ja kirjan Rikas isä köyhä isä -Robert Kiyosaki

Like
Marika Johanna blog real estate investor
@wilmahphotography
bottom of page